Categorii

Analizor conductivitate termica - met. punte termica tranzitorie

In situatia de fata, in care resursele primare de energie sunt aproape de epuizare, proprietatile termo-fizice ale substantelor au inceput sa capete importanta. Cunoasterea caldurii specifice este indispensabila, inainte de toate, pentru o folosire economica a energiei; conductivitatea si difuzivitatea termica sunt cei mai importanti parametrii care ar trebui cunoscuti pentru aplicatii cum ar fi: materiale de constructie mai eficiente in domeniul...

Model: THB

Preţ, fără TVA: La cerere

Distribuie

Telefon: 0744.594.794 / 0251.417.664

E-mail: tehnic@aparatura-laboratoare.ro

  In situatia de fata, in care resursele primare de energie sunt aproape de epuizare, proprietatile termo-fizice ale substantelor au inceput sa capete importanta. Cunoasterea caldurii specifice este indispensabila, inainte de toate, pentru o folosire economica a energiei; conductivitatea si difuzivitatea termica sunt cei mai importanti parametrii care ar trebui cunoscuti pentru aplicatii cum ar fi: materiale de constructie mai eficiente in domeniul managementului energiei, ingineria de proces, combustibili bio si izolatori eficienti pentru economii de energie in domeniul constructiilor. In domeniul combustibililor si izolatorilor, materialele regenerabile ofera avantaje ecologice. Contributia lor la protectia mediului si climatului precum si protejarea resurselor finite de combustibili fosili, depinde considerabil de proprietatile lor termo-fizice care, pana acum, au fost necunoscute in multe din cazuri. Avantaje: • Cea mai mare acuratete • Tehnica absoluta (nu necesita calibrare sau proba de referinta) • Cicluri de masurare rapide • masuratori non-destructrive • Gama larga de masurare • Gama larga de temperaturi • Manevrare usoara (nu necesita personal instruit special) • preparare simpla a probelor • Aplicabilitate pentru solide, lichide, pudre si paste • Masuratoare nu e influentata de presiunea de contact a senzorului • Masuratori usoare ale probelor poroase si transparente Descriere Tehnica “Transient Hot Bridge” permite masurarea conductivitatii termice, difuzivitatea termica si caldurii specifice pe probe de geometrii si materiale variate.   Acest instrument de masurare de la Linseis permite masurarea celor 3 proprietati ale materialelor in numai cateva minute – indiferent de tipul materialului (solid sau lichid). Prepararea probelor solide este destul de usoara: o suprafata plana din cele doua jumatati ale probei este suficient pentru senzor. Materialele de referinta sau calibrarile sunt metode invechite. Valorile masurate sunt valori absolute si precise, incertitudinea plasandu-se in apropierea preciziei unui aparat cu laser (Laser Flash Analyzer) Diferiti senzori usor de inlocuit sunt disponibili, pentru lucrul in laborator sau pe teren. THB efectueaza masuratorile complet automat. Softul aparatului optimizeaza independent masuratoarea, tintind catre o durata redusa si o incertitate minima. In plus, monitorizeaza continuu o pozibila deviatie a temperaturii probei. Datorita timpilor scurti de masurare, pot fi efectuate masuratori seriale intr-o secventa fortata si cu un randament ridicat. In plus fata de valorile masuratorilor, softul calculeaza si afiseaza incertitudinile asociate masuratorii in conformitate cu standardul ISO. Principiu de masurare: Surse de benzi tranzitorii in conformitate cu procedura patentata THB, compensarea efectului perturbator, fara offset.
  Gama de masurare Conductivitate termica 0,02 .. 30 W/(m K) Difuzivitate termica 0,05 .. 10 mm2/s Capacitate termica speciala 100 .. 5000 kJ/(m3 K) Incertitudinea de masurare Conductivitate termica Mai bine de 2 % Difuzivitate termica mai bine de 5 % Capacitate termica speciala mai bine de 5 % Durata masuratorii Solide tipic 1 .. 10 min Lichide tipic 1 .. 120 s Temperatura service Senzor –100 °C ... 200 °C Tip Senzor Senzor Kapton izolat Dimensiune proba Cea mai mica proba diametrul 13mm sau patrat cu latura de 3mm x inaltime Maxim marime proba nelimitat Temperatura proba 100 ... 200 °C (optional in camera climatica)
CAPTCHA ImageRefresh Image

Imaginile prezentate au caracter informativ şi uneori pot conţine unele inadvertenţe.